Tegelzetter

Kosten tegelzetter

Informatie en prijzen

kosten tegelzetterTegels zijn een perfect oppervlak voor badkamers, keukens en vloer. Ze zijn hard en slijten niet gauw, waterafstotend, makkelijk te onderhouden en geven een strak en modern uiterlijk aan de ruimte. De kosten van een tegelzetter hangt van een aantal factoren af. Zo is er het type tegel dat je kiest, de manier van leggen en hoe arbeidsintensief dit is, de kosten van de specifieke tegelzetter en de grootte van de tegel. Beneden vind je een overzicht van de kosten, hoe deze factoren het eindbedrag beïnvloeden, en manieren om geld te besparen.

Waarom tegels?

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruiken van tegels voor je oppervlakten. Ten eerste is er een ruime keuze in kleuren, patronen en materialen. De meest voorkomen de tegels zijn keramische tegels en natuursteen tegels. Ten tweede zijn ze uiterst geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Ze zijn water-, vlek- en hittebestendig en daardoor ook erg duurzaam, hard en gemakkelijk in het onderhoud.

badkamer tegels

De kosten van een tegelzetter

De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten weer waar je op kan rekenen als je een tegelzetter in gaat schakelen. De bovengenoemde factoren die invloed hebben op deze prijs worden later toegelicht zodat je kan zien hoe bepaalde keuzes de kosten kunnen veranderen. Dit is dus gemiddeld en kan veranderen al naar gelang je vereisten.

Gemiddelde kosten voor tegelzetten

De prijs van tegelzetwerk ligt gemiddeld tussen de €25 – €55 per uur. Handiger is het echter om een prijs per m² af te spreken. Dan kun je jezelf gaandeweg namelijk niet in de vingers snijden. Of je spreekt een prijs af voor het complete project, dan zijn ook de materiaalkosten, de manier van het leggen en de grootte van de tegels meteen meegenomen.

Kostenindicatie tegelzetten per vierkante meter

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor tegelzetten per vierkante meter, exclusief de aanschaf van de tegels en de manuren:

Soort tegelzetwerk Kosten indicatie
1m2 wandtegels vanaf €25
1m2 vloertegels vanaf €25

Aanfraagformulier werkzaamheeden

 

Verification